man. aug 10th, 2020

Nye regjeringsmedlemmer før nyttår?

FOTO: Torbjørn Kjosvold/ Forsvaret

Lokalvalget er over, politiske utfordringer har stått i kø denne høsten, tidligere regjeringsmedlemmer er blitt arbeidsledige eller vendt snuten hjem igjen etter endt utenlandsopphold. Mulighetene er mange for partiene og Statsministeren, som har markante personer i kulissene som ivrer etter oppdrag for partiene og folket. Kan vi komme til å se endringer i regjeringen før nyttår?

Foto: Torgeir Haugaard/Forsvaret

Mye tyder på at vi får en endring i Regjeringen før jul og nyttår, hvor mange som blir byttet ut eller hva endringen blir kan vi bare spekulere i, men at noe skjer tror jeg både Betson.com og Norsk Tipping ville hatt en odds på. Nå skal man ikke gjøre endringer i Regjeringen til gambling, men man kan forsøke å analysere litt situasjonen til Statsministeren og Regjeringspartiene.

Ønsker du å støtte vår side og vårt arbeid kan du gjøre det her: Støtt oss

Hjemvendt partiguru

Som vi har fått med oss vender tidligere samferdselsminister og FrP politiker Ketil Solvik-Olsen hjemover etter et toårig opphold i USA. Solvik-Olsen har allerede, gjennom sin bok og ulike oppslag i media, varslet come-back. Solvik-Olsen var en respektert og verdsatt statsråd i Solbergs regjering, både blant partiene i regjering og utenfor.

Foto: FrP

Vi tror at Solvik-Olsen raskt kan se nye roller for sine føtter når han nå er klar for å ta fatt på en hverdag i Norge. Et felt som Fremskrittspartiet har innenfor regjeringen, som også trenger mer synlighet og politisk påvirkning, er Olje- og Energidepartementet. Kan første endringen ligge her?

Blant Fremskrittspartiets øvrige medlemmer i regjeringen tror vi det blir få endringer, selv om Terje Søviknes mistet jobben som ordfører i Bjørnafjorden kommune tror vi ikke han vil få plass i regjeringen på nytt. Dette på grunn av på kjønn og egne interesser og engasjement for lokalpolitikk.

Høyre i motvind

Det er ingen hemmelighet, men Høyre trives ikke når meningsmålingene viser det de viser. Derfor kan det komme endringer som følge av dette. Høyre har også hatt lite utskiftning av personer i regjering, samtidig som det sitter sultne partimedlemmer å venter på flere og større oppgaver.

Det har også blåst mye rundt Arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie i den mye omtalte NAV-saken, selv om Statsministeren har tillit til statsråden er slike situasjoner anstrengende og svært krevende.

Bent Høie er på vei over i ny jobb som fylkesmann, dette kan han derimot ikke begynne med før september 2021 da han fortsatt er innvalgt på Stortinget, men helsefeltet har vært gjenstand for debatt den senere tid og siden det går mot et nytt valg kan det tenkes at Solberg ønsker å friske litt opp i medlemmene av regjeringen.

Tina Bru, Høyre, Rogaland. Foto: Stortinget

Høyre har som kjent mange flinke politikere som ivrer etter spennende oppgaver, Henrik Asheim, Tina Bru, Stefan Heggelund og Mathilde Tybring-Gjedde er noen av navnene som stikker seg ut blant representantene på Stortinget.

Spørsmålet er om Solberg ønsker stabilitet og trygghet fremfor utskiftninger. Dette er nok noe som Statsministeren tenker mye på nå som meningsmålingene har vært noe negative og nedadgående.

Rotevatn på vei inn?

Det er om dagen mye uro i Venstre, noe som svekker venstres leder Trine Skei Grande. Dette er en situasjon som ingen partier eller politikere er tjent med. Dette i tillegg til at de har noen utfordringer med synlighet og fremføringen av politikk.

Det beste Venstre kan gjøre er å legge stridsøksene til side og konsentrere seg om politikk, samtidig kan det tenkes at noen utskiftninger kan være bra for å bringe det politiske ut til folket.

Et problem Regjeringen har er at den blir tatt for å være for Oslo dominert, derfor kan det tenkes at Sveinung Rotevatn er på opp og inn i regjeringen, fra jobben som statssekretær, men ulempen til Rotevatn er kjønnet. Itillegg tror vi at Statsråd Elvestuen ønsker å lande den mye omdiskuterte «deponi-debatten». Derfor er det ingen soleklare endringsforslag på Venstres medlemmer, ennå. Det kan derimot komme endringer etter at partiet har hatt landsmøte i 2020.

Instagram dronninga sitter trygt

KrF har etter store debatter om retningsvalg landet trygt på beina. Partileder og statsråd Kjell Ingolf Ropstad leder partiet på en trygg måte samtidig som han har visjoner og er fremover lent. Vi tror at partiet nå ønsker å fokusere på politikk, politisk budskap, rekruttering og ro.

Foto: privat/ Instagram

Partiet har i dag tre statsråder i Erna Solbergs regjering, Kjell Ingolf Ropstad, Olaug V. Bollestad og Dag-Inge Ulstein. Statsråd Olaug Bollestad gjør en stor innsats for partiet gjennom synlighet, folkelighet og arbeidskapasitet. Det virker i allefall slik at statsråden er land og strand rundt i arbeidet innenfor mat og landbruk. Hun har også blitt svært populær på Instagram, der hun på kort tid har fått mange følgere og er blitt å regne som en influencer.

Bistandsminister Dag-Inge Ulstein er derimot noe usynlig i sin rolle. Dette kan være negativt for KRFs velgere og medlemmer, bistand er som kjent en hjertesak for partiet med hjerte i logoen. Dette er nok en plass KrFs lederskap skulle ønske var mer synlig, om vi ikke ser endringer i personer vil man nok se en mer tydelig minister fremover.

Så oppsummert er FlashPolitics sitt «stalltips» at noe vil skje i regjeringen før, eller kort tid over nyttår, både av hensyn til partiene og ikke minst valget i 2021.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial